domingo

La figura del mediador/a


En aquesta reflexió pretenem acostar-nos una mica més a la figura mediadora, tot caracteritzant-ne, temptativament, alguna de les característiques que considerem importants.

En primer lloc, el mediador/a ha de respectar les parts. Dit d'una altre manera, no pot imposar sota cap circumstància la seva voluntat - i el seu criteri - com a solució de la mediació. En aquest sentit, ha de deixar que les diferents parts implicades adoptin les decisions que estimin oportunes sobre el procés de conflicte i la seva resolució.

En segon lloc, el mediador/a ha de garantir la correcte comunicació de la informació. És a dir, no es poden prendre decisions correctes amb informació parcial o esbiaixada. Establir uns mecanismes d'informació objectiva del procés serà una prioritat sobre la que assentar la possibilitat d'acord.

Finalment, el mediador/a ha de garantir la llibertat d'informació com a combinació de les anteriors. És a dir, no només el mediador/a no pot imposar el criteri, sinó que ha d'estimular que tota decisió que es prengui - inclòs el propi procés de mediació - sigui fruit de decisions lliures de les parts i informades. Lògicament, el mediador/a no pot garantir la correcte informació de qualsevol situació en litigi; per tant, haurà de procurar estimular la necessitat de recórrer a assessorament extern per tal de garantir l'objectivitat de la informació.

La figura del mediador/a és molt més complexa, en continuarem parlant...

No hay comentarios:

Publicar un comentario